Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, 11:17

Θ. Πλεύρης: Άνοιγμα σχολείων με στοχευμένα τεστ και σύσταση για τη μάσκα

Για τα φλέγοντα ζητήματα της δημόσιας υγείας μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega".

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, 11:07

Τα εμβόλια της COVID-19 δεν αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής και έκτοπης εγκυμοσύνης

Ο εμβολιασμός των γυναικών κατά της λοίμωξης COVID-19 είναι ασφαλής πριν τη σύλληψη ή και στους πρώτες μήνες της εγκυμοσύνης, καθώς δεν αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής ούτε εξωμήτριας κύησης, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σκωτία.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, 08:00

Γιώργος Παυλάκης: Χειρότερος ο φετινός χειμώνας - Πιθανότητα για 10.000 θύματα έως το Πάσχα

Τι αναφέρει για τα σχολεία και τι επισημαίνει για το κόστος προφύλαξης από τα στελέχη του κορωνοϊού, που έχουν πολύ μεγάλη διασπορά.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022, 11:56

"Πολυχάπι" με ασπιρίνη μειώνει κατά 33% τον καρδιαγγειακό θάνατο [μελέτη]

Η θεραπεία περιλαμβάνει τρεις δραστικές ουσίες. Τι ανακοινώθηκε στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο και τι σχολιάζει ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022, 08:00

Ευρώπη: 5 νέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά σε έναν μήνα

Τι επισημαίνεται στην τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022, 15:38

Στ. Τσικρικά: Έχουμε ήδη περάσει στο στάδιο συμβίωσης με τον κορωνοϊό

Τι αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας για την πανδημία και τον επερχόμενο χειμώνα.

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022, 14:05

Καπραβέλος: Τα δύο μεγάλα "αγκάθια" του χειμώνα που έρχεται

Τι ανέφερε για τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα και την ανάγκη να να αυξηθεί η προστασία κατά της CoViD μέσω των εμβολιασμών.

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022, 08:00

Γ. Παπαζήσης στο iatronet.gr: Πότε θα έρθουν τα νέα εμβόλια στην Ελλάδα

Η διαφορετική προσέγγιση ΗΠΑ - ΕΕ και το αγγλικό μοντέλο. Τον Οκτώβριο διαθέσιμο το δισθενές εμβόλιο με το στέλεχος 1 της Όμικρον, στο τέλος του χρόνου αυτό με τα 4 και 5.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, 16:34

H Moderna μηνύει τις Pfizer/BionTech για παραβίαση πατέντας

Καταγγέλλει πως με το εμβόλιο κατά της CoViD αντέγραψαν την πατέντα για τα mRNA εμβόλια που είχε ανακαλύψει πριν από χρόνια.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, 16:26

Συντονισμένες δραστηριότητες για την ασφάλεια των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (CASP)

Σειρά συστάσεων που αφορά στο τι πρέπει να προσέξετε και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τους κινδύνους.