Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 11:00

Πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος για ήπιες καρδιακές επιπλοκές σε νέους, έπειτα από εμβολιασμό με mRNA

Τι προκύπτει από σχετικές μελέτες, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς παρουσιάζουν το θέμα καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 10:07

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα ραντεβού για τις ηλικίες 18 έως 24 ετών

Με βάση την εξέλιξη των εμβολιασμών, εκτιμάται πως μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή πριν από τον Σεπτέμβριο, θα έχει επιτευχθεί το συλλογικό τείχος ανοσίας.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 08:00

Πανδημία: Διψήφιος αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, για πρώτη φορά το 2021

Πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τα αρνητικά ρεκόρ του Μαρτίου και του Απριλίου.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 19:53

Ολόκληρη η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν και τώρα το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 19:47

Βιταμίνη D και καρκίνος στο μαστό

Σε συνδυασμό με αποτελέσματα από προηγούμενες έρευνες, τα ευρήματα υποδεικνύουν συνεχιζόμενο όφελος για ασθενείς που διατηρούν επαρκή επίπεδα της βιταμίνης D και πέρα από την αγωγή κατά του καρκίνου.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 19:03

Πάνω από 90% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Novavax σε διάφορες μεταλλάξεις

Η έρευνα, στην οποία μετείχαν σχεδόν 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ και στο Μεξικό, θέτει την εταιρεία σε καλό δρόμο για να υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση έγκρισης για επείγουσα χρήση το τρίτο τρίμηνο.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 18:58

Το μήνυμα της Ένωσης Ασθενών για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης αναφορικά με τις μονάδες αίματος που συλλέγει κάθε χρόνο αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 18:08

Πώς δικαιολογείται η απόφαση για αλλαγή στη σύσταση εμβολιασμού με AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών

Τι είπε για τη σχέση κινδύνου - οφέλους η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου. Τι θα γίνεται με όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 17:26

Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για τη διοργάνωση του συνεδρίου «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

Δηλώνει, πως δεν είχε ουδεμία συμμετοχή, τόσο στη διοργάνωση του συνεδρίου «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» όσο και στο διαφημιστικό σποτ που κυκλοφόρησε στα τηλεοπτικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 16:31

472 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 18 ακόμη θάνατοι

Από το σύνολο των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, 181 εντοπίζονται στην Αττική και 48 στη Θεσσαλονίκη.