Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 14:03

Covid-19: Η έγκαιρη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων φαίνεται να μειώνει τις νοσηλείες και τη θνησιμότητα σε εξωτερικούς ασθενείς υψηλού κινδύνου

Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 13:37

Η COVID-19 αποδιοργανώνει το ορμονικό σύστημα των ασθενών

Mπορεί να απορρυθμιστούν προϋπάρχουσες ενδοκρινικές και μεταβολικές παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υποβιταμίνωση D και η υπολειτουργία των επινεφριδίων.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 11:00

Με κατάθλιψη 1 στους 5 φοιτητές Ιατρικής των τελευταίων δύο ετών

Πώς επέδρασε η πανδημία στην ψυχική υγεία των αυριανών γιατρών. Τα ευρήματα έρευνας σε χίλιους φοιτητές πέμπτου και έκτου έτους των επτά ιατρικών σχολών της χώρας. Οι επιβαρυντικοί παράγοντες.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 09:30

‘’Η εμπιστοσύνη κάνει τις πωλήσεις’’ - Η σημασία των ετικετών στα vegan προϊόντα  

Το 91% των καταναλωτών που ρωτήθηκαν προτιμούν προϊόντα που φέρουν ετικέτα πιστοποίησης από Ανεξάρτητο Οργανισμό.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 09:05

Merck: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για την παράδοση πειραματικού φαρμάκου κατά της covid-19

Η εταιρεία συμφώνησε να παραδώσει 1,7 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού φαρμάκου molnupiravir.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 08:00

Η αναγνώριση του burnout από το υπουργείο Υγείας και το δωρεάν webinar του Iatronet.gr για υγειονομικούς

Στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για επαγγελματίες Υγείας θα αναλυθεί η λειτουργία του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, για μείωση στρες, αποφυγή burnout και ενίσχυση της ανθεκτικότητας.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 08:00

Από CoViD ο 1 στους 8 θανάτους το πρώτο τετράμηνο του 2021 - Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και ΕΟΔΥ [γραφήματα]

Ποιες περιοχές έχουν τις περισσότερες απώλειες ζωής και ποιες τις λιγότερες.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, 18:30

ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού θα γίνει κυρίαρχη στην Ευρώπη

Οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να είναι σε επιφυλακή για μια αναζωπύρωση της πανδημίας, καθώς η ινδική παραλλαγή κυριαρχεί στην ήπειρο, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, 17:58

Περαιτέρω αύξηση στα ποσοστά εντοπισμού του "νιγηριανού" στελέχους - Στην Ελλάδα και η πρώτη "βραζιλιάνικη" παραλλαγή

Τι αναφέρεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ και πόσο επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη παραλλαγή του ιού.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, 17:11

Εξελίξεις στη θεραπεία της ψωρίασης

Nέα δεδομένα Φάσης 3 έδειξαν ότι το guselkumab εξασφάλισε διατηρήσιμα ποσοστά πλήρους κάθαρσης του δέρματος για το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας για διάστημα 5 ετών.