Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2025, 16:04
Τεχνητά γλυκαντικά: Η σουκραλόζη είναι πιθανόν να ανοίγει την όρεξη [μελέτη]Ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό το τεχνητό γλυκαντικό αλλάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα με τρόπο που προκαλεί μεγαλύτερη πείνα.
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2025, 15:14
Καφεΐνη και εμμηνόπαυση: Μια υποτιμημένη σχέσηΗ ενημέρωση των γυναικών για τη σχέση της καφεΐνης με την εμμηνόπαυση είναι ζωτικής σημασίας.
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2025, 13:57
Πώς το junk food υπονομεύει την άμυνα του οργανισμού [μελέτη]Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, το καταστροφικό αποτέλεσμα στην υγεία εμφανίζεται σχεδόν αμέσως,
Σάββατο, 22 Μαρτίου 2025, 08:00
Υπερκαταναλώνουμε κρέας, σε δεύτερη μοίρα φρούτα, λαχανικά [ελληνική μελέτη]Τον βαθμό απομάκρυνσης από τη μεσογειακή διατροφή και υιοθέτησης ανθυγιεινών προτύπων καταδεικνύει μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την βιώσιμη διατροφή.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2025, 19:18
Κατανάλωση φρούτων, διαιτητικών ινών και γαλακτοκομικών πιθανόν συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμβοών [μελέτη]Οι μειώσεις ήταν 35% για πρόσληψη φρούτων, 9% για ίνες, 17% για γαλακτοκομικά και 10% για καφεΐνη.
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2025, 08:00
15η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή - Μετάβαση σε βιώσιμους τρόπους ζωήςΤα γνωστά οκτώ βασικά δικαιώματα των καταναλωτών που έχουν θεσμοθετηθεί και στις εθνικές νομοθεσίες των περισσότερων χωρών του κόσμου.
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2025, 08:00
Tα επεξεργασμένα τρόφιμα προσθέτουν επιπλέον 1.000 θερμίδες την ημέραΠεριέχουν πρόσθετα, γλυκαντικά και χημικές ουσίες που δεν βρίσκονται στο οικοσύστημα.
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025, 13:25
Prolepsis: 9 χρόνια προσφοράς σε μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:Καθημερινά υγιεινά γεύματα σε σχολεία με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου.
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2025, 16:12
Είναι το κόκκινο κρασί πιο υγιεινό από το λευκό; [μελέτη]Τα αποτελέσματα δεν αποκάλυψαν σημαντική διαφορά στον κίνδυνο καρκίνου μεταξύ του κόκκινου και του λευκού κρασιού συνολικά.
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2025, 14:23
ΕΦΕΤ: Aνακαλούνται τυριά CheddarΜπορεί να είναι επιμολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό Listeria monocytogenes.